Ik heb mezelf vorige week een Garmin Etrex H cadeau gedaan. Een basis gps toestel om te geocachen. Nu kan je wel zeggen: waarom koop je dat, je hebt toch een HTC Magic, daar zit toch ook een gps is. En er is nogal wat geocaching software voor dat toestel te vinden.

Voor een groot deel heb je gelijk, maar een Etrex is beter leesbaar in het volle zonlicht. Werkt op 2 AA batterijen en heeft een autonomie van 15 uur. Bovendien is de Etrex H vrij robuust en (spat)waterdicht. Allemaal dingen waar de HTC Magic niet aan kan tippen. Na twee uurtjes geocachen houdt de Magic het voor bekeken. Dat wil ook zeggen dat ik dan geen telefoon meer heb waar ik in geval van nood mee zou kunnen bellen. In plaats van een tweede gsm te kopen, kocht ik mij dus de Etrex.

De Etrex H is zowat het goedkoopste en dus ook het meest basic toestel van Garmin. Waypoints moet je dus manueel invoeren, of importeren met een seriële datakabel, die uiteraard niet meegeleverd is. Dit model van gps wordt nog niet standaard geleverd met een mini-usb kabel. De seriële datakabels van Garmin hebben twee nadelen en één voordeel. Ze zijn duur en verouderd, maar zijn wel gemakkelijk zelf te maken.

De adapter om van usb naar RS232 te gaan heb ik gekocht op eBay, voor een prijsje waar je hier nog geen brief meer mee kan posten, en de RS232 kabel heb ik genomen van een oude seriële muis. En zie hier: een werkende zelfgemaakte Garmin Etrex H data kabel. Ik geef toe, ‘t ziet er echt gebricoleerd uit, maar ik kom dan ook niet uit een familie van elektriciens of chirurgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.