Na meer dan 4 jaar rommel te verzamelen heb ik mijn pc eens helemaal opnieuw geïnstalleerd. Vroeger was dit iets wat ik wel vaker deed, al was het toen eerder van moeten dan van willen. Omdat ik al langer een dubbel back-up systeem gebruik was het dan ook geen moeilijke beslissing om aan deze opdracht te beginnen.

Ik verschiet er toch steeds van hoeveel tijd het allemaal in beslag neemt. Je moet niet veel doen, en je moet niet dikwijls wat doen, maar je kan de pc ook niet op zijn gemak bezig laten. Ik kan je garanderen dat binnen de 5 minuten dat je je werkplek verlaten hebt, de installatie pauzeert omwille van een pop-up. De uren dat je er dan wel zit gebeurt er vrij weinig. Status balkjes komen voorbij, en de geschatte tijden kloppen ook maar zelden.

Ondertussen is alles weer in orde en kunnen we met een propere schijf de lente ingaan.

2 Replies to “Format C:”

  • Hmm, ik vrees dat dat toch een vrij Windows-specifiek probleem is. Ubuntu vraagt 5 minuutjes tijd om enkele vragen in te vullen en dan laat je het een half uurtje volledig gerust. Na een reboot heb je ook meteen de meest gebruikte software. Op de nieuwe laptop van m’n vriendin heb ik op die manier op een uurtje Ubuntu geïnstalleerd met alles erop wat ze nodig heeft.

  • Ubuntu is inderdaad wat gemakkelijker, dat heb ik zelfs op een externe harde schijf geïnstalleerd. Met Windows heb je altijd van die leuke probleemjes, zoals het ontbreken van de driver voor je ethernet kaart.

    Even downloaden… Euh, downloaden met de andere pc, overzetten op memorystick etc…

    165 XP updates doen, en iedere keer je opnieuw gaat checken of alles wel up to date is, vind de pc er weer 10 extra. Blijf je lekker lang bezig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.