Ik zal het u even uitleggen.

Gisteren heb ik op een haar na een trein (A) gemist. Door de eerstvolgende trein (B) te nemen zou ik mijn aansluiting (C) missen. Maar mijn aansluiting (C) had vertraging, dus behoorde deze weer tot de mogelijkheden. Er rijdt ook nog een tweede (D) trein, sneller dan de trein die ik nodig heb voor mijn aansluiting (C), maar die rijdt niet rechtstreeks tot mijn eindbestemming. Ik moet dus met die trein (D) in een verder station opnieuw overstappen op de eerste trein (C).

Zowel trein C en D staan gelijktijdig op het perron. Zou ik trein D nemen en daarna terug overstappen op trein C of zou ik meteen trein C nemen om rustig te blijven zitten. Trein C is trouwen vrij druk bevolkt en trein D helemaal niet.

Ik kies er dan maar voor trein D te nemen. Aangekomen in mijn laatste overstapplaats zie ik trein E staan. Trein E is geen officiƫle aansluiting voor trein C en D, maar met een kleine spurt kan ik die nog net nemen en ben ik nog eerder thuis.

Conclusie: moest ik mijn eerste trein niet gemist hebben en moest trein C minder dan 10 minuten vertraging gehad hebben, dan was ik minstens een kwartier later thuis geweest!

De trein is altijd een beetje reizen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.