Jef Van den Bergh heeft een idee! Maar wat voor een idee? Het klopt inderdaad dat de treinen in de piekuren overvol zitten. Dat is onder andere het gevolg van het promoten van het openbare vervoer voor woon- werkverkeer. Minder auto’s op de baan, minder file, minder vervuiling. Maar treinen in het spitsuur duurder maken: dat gaat echt te ver!

Op zich is er niets mis met een volle trein, want dan benut je zijn capaciteit volledig. Een groter probleem wordt het wanneer je weet dat ze tegen 2012 25% meer reizigers willen vervoeren. En die passen dus niet meer in een trein die voor 95% volzet is.

Jef denkt dat je de mensen kan dwingen aansporen op een ander tijdstip de trein te nemen door de trein in het spitsuur duurder te maken. Je laat dus de mensen gewoon meer betalen om even weinig plaats te hebben. Jaja, zogezegd wil je het telewerken promoten, maar niet zomaar iedereen kan dat. En niet iedereen heeft glijdende uren.

Trouwens, ik ben eigenlijk tegenstander van regelmatig telewerk. Je kan onmogelijk in team samenwerken als iedereen ergens anders zit. Ach ja, politiekers kunnen al niet samenwerken als ze samenzitten, dus dat kan hem waarschijnlijk weinig schelen.

Gewoon meer treinen inleggen dus, zoals uw partijgenoot Johan Sauwens al voorstelde voor Limburg. Hé, dat is merkwaardig… Twee CD&V-ers met tegenstrijdige ideeën. Telewerkers zeker?

Neen, Jef, dit is echt wel het belachelijkste idee dat ik de laatste weken heb gehoord i.v.m. mobiliteit. Maar kan je het niet omdraaien? Treinen buiten de spitsuren beterkoop maken voor pendelaars?

Als je de mensen niet in hun zak kunt zitten aan de benzinepomp, dan doe je het maar in de trein zeker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.