In wat voor een wereld leven wij toch tegenwoordig? Je kan de dag van vandaag een rechtzaak aanspannen voor om het even wat, en ze dan nog winnen ook!

Een Duitser met schoenmaat 47 wist zo 1700 euro korting te bekomen op zijn nieuwe Volvo C70 nadat hij deze gekocht had, en dan nog via de rechtbank.

Hij vond dat hij niet voldoende plaats had voor zijn lederen schoenen, en moest dus noodgedwongen met sportschoenen rijden. Door het steeds te moeten wisselen van schoenen verloor hij teveel tijd, en tijd is geld. De rechter stelde de man in het gelijk, en legde de Volvo dealer een compensatie op van 1700 euro.

Er komen toch een paar vreemde elementen voor in het verhaal. Ten eerste, waarom koop je een auto waar je niet voldoende plaats hebt voor je voeten? Als je grote voeten hebt, probeer dat dan eerst. Proefrijden heet dat. Ten tweede, wat kan de dealer er aan doen dat Volvo auto’s maakt met zo weinig ruimte?

Het lijkt erop dat hier een aardig precedent geschept is. Ik denk dan even aan iemand met dikke vingers die korting vraagt aan de gsm verkoper omdat hij moeite heeft om berichten te tikken. Of iemand van 150 kg die korting vraagt omdat zijn scooter de maximum toegelaten snelheid niet kan halen. Of iemand die de ondertitels van zijn tv niet kan lezen omdat hij slecht ziet, en zich afvraagt waarom een tv fabrikant geen 180cm breedbeeld televisie maakt. Slechtziende mensen komen immer ook veel voor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.