Gisteren morgen op de trein, de treinbegeleidster fluit, de deuren sluiten en het AVG (Alle verichtingen Gedaan) signaal is gegeven. De trein zet zichzelf al in beweging, en vanop het perron zet een man nog een laatste spurtje in.

“Neen, stop, niet meer instappen” roept de treinbegeleidster, maar de man heeft er geen oren naar. Hij wurmt zich tussen de sluitende deuren van een al rijdend M5 rijtuig en slaakt een zucht van opluchting. Hij zal vandaag nog op tijd op het werk zijn. Zijn dag kan niet meer stuk.

Een nano seconde later stort zijn wereldje echter in: “Dat gaat u geld kosten meneer!” hoor ik de treinbegeleidster zeggen. De man pruttelt nog wat tegen, maar hij is echt niet opgewassen tegen de kordate dame. “‘t Is de laatste tijd genoeg in de media geweest, dat je niet mag opstappen als het vertreksein is gegeven… bla bla bla”. De rest kan ik niet meer horen, maar ik zie wel dat hij zijn abonnement en identiteitskaart moet bovenhalen. Dat zal voor de boete geweest zijn.

Die gaat vandaag gratis werken, dacht ik. Een boete die je krijgt omdat je een halsbrekende toer uithaal, dat zal wel de moeite zijn. Niks ook niet, 12,50 euro kost dat blijkbaar. Wat mij betreft mogen ze dat gerust opdrijven naar 125,00 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.