Interessant artikel gelezen over de invloed van blogs bij uw aankopen op Digimedia.be.

Ik quote er even een stukje uit:

Ontleedt men deze cijfers, dan zou, volgens het onderzoek van Jupiter, 52% van de gebruikers die bevestigen dat zij bij hun aankoopbeslissing beïnvloed werden door een blog, ook zeggen dat dit blog een cruciale rol gespeeld heeft bij de beslissing om tot de aankoop over te gaan.

Ik kan mij hier heel goed in vinden. Door de vele Mac berichten van Unexpected.be had ik mij bijna een MacBook gekocht. Mijn keuze om een Canon 40D te kopen heb ik bijna volledig gevormd door blogs en fora op het internet af te schuimen. Geen onbekende blogs of fora, maar plaatsen waar ik al jaren als “voyeur” ging kijken. Geen onbekende dus, maar websites met – voor mij – een zeker autoriteit.

Ik ben er zeker van dat Golb.be ook invloed uitoefent op haar lezers. Mijn bevindingen over Belgacom TV en Internet behoren tot top 20 van meest bezochte pagina’s. En de vele vragen die ik vorig jaar kreeg over navigatie software en Nokia gsm’s bewijzen dit eveneens.

Alleen moeten we misschien oppassen met besprekingen over voorwerpen waarbij het er te vingerdik opligt dat we gesponsord worden. Aan de andere kant: blog lezers zijn niet dom en als je gesponsord wordt, dan zeg je dat er beter meteen bij. Je invloed op je lezers zal dan wel heel wat minder zijn, tenzij zij ook gesponsord kunnen worden.

Jammer toch dat net die dingen waar we zo tevreden over zijn, en waar we ons geluk over bloggen ons niets opbrengt. Op zich hoeft dat ook niet, en gaan alle credits naar de producent of verkoper van het product. Hij heeft er immers voor gezorgd dat jij een product hebt waar je tevreden over bent. Doordat veel mensen dan zijn producten gaan kopen, zakt de prijs van toekomstige producten misschien en kan je zo later alsnog je voordeel doen…

2 Replies to “Beinvloeden Blogs Uw Aankopen”

  • ik las dat dipfico zo content was over zij noth face zakje omdat het geschikt was voor zijn fototoestel. Hij was erg enthousiast. Ik ben de volgende dag naar de winkel gehuppeld en heb mij zo’n zakje gekocht. Ik heb me niet alleen laten beïnvloeden, ik had anders nooit gaan zien in die winkel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.