Buiten op de bijna 100 RSS feeds ben ik ook geabonneerd op verschillende podcasts. Een podcast is gemakkelijk om naar te luisteren in de trein. Niemand kan meekijken wat je aan het doen bent en je kan zelfs “lezen” met je ogen dicht. Een ander voordeel van een podcast is dat je gedwongen wordt om alles te “lezen”, je kan niets overslaan en je moet je aandacht erbij houden (ook met je ogen dicht). Even terugbladeren is niet zo gemakkelijk. Op zich is dat ook een nadeel, omdat je minder interessante stukken ook moet aanhoren. In een trein verdoe je sowieso al veel nuttige tijd, dus dat beetje zal het niet maken.

Het grootste gemis bij een podcast vind ik dat je er niet in kan zoeken. Wanneer ik iets gelezen heb, dan weet ik ongeveer waar ik dat gelezen heb, hoe dat geschreven was en hoe ik het eventueel terug zou kunnen vinden. Ik kan mij meestal nog herinneren welke dag het was en wat ik ervoor of erna gedaan heb. Die dingen maken het mij gemakkelijk om terug te vinden wat ik zocht. Maar probeer nu datzelfde eens te doen bij een podcast. Over welke url hadden ze het ook alweer? Hoe heette dat programma om taken me te beheren? Wie had dat boek geschreven?

Dus: kent er iemand een programma waarmee je gemakkelijk kan zoeken in audio files? Ik zou dat zeer handig vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.