Toen ik voor het eerst las over Dead Drop USB’s – in de Metro – dacht ik al “Er moet maar eene gek zijn die hier een virus op zet”. Maar het kan blijkbaar nog erger.

Dead Drops is een publiek toegankelijk, annoniem, offline, peer to peer file-sharing netwerk en maakt gebruik van USB sticks die in muren, gebouwen of andere structuren (vb monumenten) ingemetst zijn. Je plugt de USB in je laptop en leest wat een ander er op achter gelaten heeft, of plaatst er zelf wat op voor een volgende passant.

Dead drops kunnen voor van alles en nog wat gebruikt worden. Om te vertellen waar je in de buurt het beste illegale onkruid kan kopen of waar je het lekkerst kan eten. Waar de beste slaapplaatsen zijn of welke hot spots zeker het bezoeken waard zijn.

Persoonlijk zou ik het nooit aandurven om mijn pc of smartphone te verbinden met een dead drop. Je weet immers niet wie voor je geweest is. Nu ik weet dat er USB killers bestaan zal ik het zeker nooit riskeren.

Een USB Killer bestaat uit verschillende condensatoren en een transistor. Eerst worden de condensatoren opgeladen, via de voeding van je USB poort en wanneer ze hun maximale spanning bereikt hebben, wordt deze opnieuw vrijgegeven. Het continue herhalen van dit proces zorgt er uiteindelijk voor dat je toestel stuk gaat. Hoe het precies werkt kan ik niet uitleggen, omdat ik niets van electronica begrijp. Je leest het zelf maar op PCWorld.com. Wat ik wel weet is dat je toestel total-loss zal zijn na een ontmoeting met een USB Killer. Iets om over na te denken als je ooit nog een USB stick “vindt” of van een wildvreemde “krijgt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.