Vanaf vandaag is deze blog ook gemakkelijk leesbaar met een mobiel toestel. Door de Worpress Mobile Edition plugin van Alex King te installeren wordt uw mobiel toestel automatisch herkent en krijgt u een vereenvoudigde weergave van deze blog te zien. Zo bespaart u bandbreedte van u veel te dure datapakket.

Ik heb zelf wat wijzigingen aangebracht aan het script, en daar zal het niet bij blijven. Op dit moment kan je via de Mobile Edition de 10 laatste posts lezen en post per post verder of terug bladeren. Je kan natuurlijk ook commentaar toevoegen. Foto’s worden voorlopig nog niet automatisch herschaalt, maar het is aan u om ervoor te kiezen of je de afbeeldingen wil zien of niet, want zelfs een herschaalde foto kost evenveel aan kb dan een niet herschaalde afbeelding.

De meeste mobiele browsers worden ondersteunt, en zeker diegene die ik al in mijn logfiles heb zien terugkomen. Heeft u een browser die nog niet compatible is met dit script, laat het mij dan weten, dan kan ik het script aanpassen.

Wie de site toch in zijn volle glorie wil bewonderen met zijn mobiele toestel kan dat door onderaan de pagina te kiezen om de Mobile Edition te verlaten en de standaard browser versie te bekijken.

Ik heb al op verschillende vooruitstrevende sites gelezen dat mobiele inhoud de toekomst van het internet zal worden. Als ik mijn logfiles moet geloven is dat nog niet voor nu. Maar moest het zo zijn, ik ben er klaar voor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.