Er is toch iets vreemds met die nieuwe gallery functie in WordPress 2.5. Wanneer ik een afbeelding wil toevoegen aan een nog niet gepubliceerd bericht, en ik wil gebruik maken van de “Post URL”, dan maakt die geen gebruik van de Permalink die onder de titel staat weergegeven.

De URL ziet er dan uit als “domein.be/?attachment_id=xxx” en dat vind ik niet leuk.

De enig optie om dit te doen werken is om het bericht te publishen, en dan terug verder aan te passen. Maar wie wil nu een bericht posten dat niet klaar is? Je kan dus maar beter wat met de datum prutsen, en die een dag verder in de toekomst zetten. Daarna kan je voor je afbeeldingen wel de juiste “Post URL” permalink structuur gebruiken.

En dan scheelt er nog iets met de volgorde van de afbeeldingen in de gallery. Voor mijn post over de Mobile TV Zapper wou ik gebruik maken van de gallery en had ik alle bestanden opeenvolgende namen gegeven van MTVZ01 tot en met MTVZ15. Normaal gezien zouden dan alle bestanden in de juiste volgorde moeten staan, maar bij het gezamenlijk uploaden van de bestanden werd deze volgorde door elkaar gehaald. Onbruikbaar dus wanneer je iets stap voor stap wilt uitleggen. En ook het feit dat je maar één gallery per post kunt aanmaken is wel jammer. Ik zal dus toch nog die NextGen Gallery plugin moeten gaan gebruiken.

(niet dat dat erg is, maar ik vind out-of-the-box oplossingen gewoon leuker)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.