Dov Moran, CEO van Modu, en tevens uitvinder van de USB flash drive, stelde vorige week de Modu voor.

Modu Mobile

Dit ultra kleine toestel (72mm x 37mm x 7.8mm) weegt maar 40 gram, en is dus kleiner dan de iPod Nano. Op de site van http://www.modumobile.com/ kan je nog niet veel informatie vinden over de Modu, maar het concept werkt als volgt:

Je hebt een basistoestel (de Modu) die je stand-alone kan gebruiken. Wil je meer kunnen, dan kan je dit toestel inpluggen in een ander (vandaar de naam Modu, van modulair). Een uitgebreider toetsenbord, een groter scherm, meer geheugen etc. Je kan de Modu ook gebruiken om andere toestellen, zoals bijvoorbeeld je gps of je fietscomputer, te verbinden met het internet. Allemaal goed en wel, maar ik heb er toch mijn bedenkingen bij.

Ok, het kan handig zijn. Je hebt thuis één goed in de hand liggende telefoon omhulsel. Al je huisgenoten kunnen dit omhulsel gebruiken met hun Modu. Zo kan iedereen zijn berichten lezen, sturen en bellen, gebruikmakend van zijn eigen adresboek. Of je rijd met een firmawagen, die je moet delen met verschillende collega’s. Je steekt je Modu in en de ingebouwde gps en handsfree kit zijn meteen afgesteld naar jou voorkeuren. Dit zijn maar enkele voorbeelden, er is waarschijnlijk veel meer mogelijk.

Maar ik zou dat ding zo dikwijls ergens vergeten. Daar ben ik zeker van! En om er optimaal gebruik van te kunnen maken zou je ook verschillende Modu toestellen in huis moeten halen. En dat is een concept waar ik niet zo van hou. Ik vind het prachtig als verschillende apparaten met elkaar kunnen verbonden worden. Enkel daarom allemaal apparaten in huis te halen van één bepaald merk, dat zie ik niet zitten. Ik verkies het om te kunnen kiezen uit een grote lijst, eerder dan te nemen wat er is. Tenzij ze natuurlijk Modu als een standaard gaan zien, en er vele Modu compatibele toestellen op de markt komen, alleen, dat betwijfel ik. Wanneer je als product fabricant een toestel ontwikkeld dat beschikt over Bluetooth, dan bereik je een veel groter publiek, dan wanneer je het uitrust met een Modu slot.

Een ander punt dat aangehaald wordt als voordeel van de Modu, is dat je niet meer elk jaar een nieuwe gsm moet kopen, maar dat je ook gewoon een nieuw, goedkoop omhulsel kan kopen. Dat is natuurlijk wel een voordeel, maar een nieuw toestel uitpakken en er een ganse avond mee prutsen om het volledig naar jou hand ingesteld te krijgen, dat heeft ook zijn charmes…

Maak hem of kraak hem? (Ik zeg kraak hem) Binnen een jaar zullen we het hier nog eens over hebben.

5 Replies to “Modu Mobile, ‘s Werelds kleinste gsm”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.