Volvo 480 ES

Ik herinner mij het moment nog alsof het gisteren was. Op mijn verjaardagsfeestje kreeg ik van een klasgenootje een Matchbox Volvo 480 ES. Blij dat ik daar mee was! Ik had al een hele verzameling Matchbox auto’s, een kleine 50 schat ik, en toch vond ik het geweldig. De Volvo 480 ES was immers een van de weinige Matchbox auto’s die je hier ook op straat zag rijden.

“Kijk papa, een witte auto” hoor ik vandaag Golb Junior zeggen. En wat heeft hij vast? Mijn Volvo 480 ES. Die had hij bij zijn grootmoeder “gevonden” en mocht hij meenemen om mee te spelen.

In een flits denk ik: “hé das mijne goeie auto, zijt daar voorzichtig mee”! Een fractie van een seconde later kom ik tot het besef dat dat verjaardagsfeestje 20 jaar geleden was, en dat die Volvo 480 ES nu nog maar even zelden op straat te zien is als de rest van mijn Matchbox collectie.

Wat gaat de tijd toch snel. Maar ik vind het prima zo. Golb Junior heeft een gezonde interesse voor alles wat wielen heeft. En hij krijgt nu de leeftijd dat hij fijn kan spelen met die keine Machbox auto’s. Zo heb ik de komende 10 jaar alweer een excuus waarom er zoveel auto’s rondslingeren in huis.

Binnen een paar jaar kan ik mijn G.I. Joe collectie ook weer boven halen!!!

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.