tuikabelbrug

Ik heb een nieuwe tanktas, en die moest ik eens uitproberen. Ze heeft allerlei zij-, gps- en kaartvakken en is groot genoeg om mijn camera in zijn cameratas in te vervoeren. Ideaal, want nu kan ik ook foto’s maken tijdens mijn motortripjes, zonder met die grote zijkoffers op stap te hoeven. Bovendien lijkt dit een betere oplossing want zo is mijn camera beter beschermd tegen hobbels en trillingen en kan ik hem gemakkelijker uithalen. Ik zou zelfs foto’s kunnen maken zonder af te stappen.

De tas is stevig en zit vast op de tank met magneten (die niet te kort bij het CF-kaartje zitten) en riemen. Ze geeft geen kik bij snelheden van 50 km per uur en enkele veelvouden daarvan. Het opschrift is wat opzichtig en niet echt toepasselijk (alsof ik in de woestijn ga rijden) maar ‘t is het functionele dat telt. Sleutels, zakdoeken, snoep, drinken en mijn fototoestel, het gaat nu allemaal in de tanktas en niet meer onder het zadel of in mijn zakken. Veel handiger en veel veiliger!

De plaats waar deze foto gemaakt is, is vorige maand nog in Koppen geweest (Fragment Koppen, Nutteloze bouwwerken: 4min 30sec). Als student kwam ik hier dagelijks voorbij, maar op de brug had ik nog nooit gestaan. Voor alles een eerste keer hé.

Hier ga ik zeker nog eens met mijn fototoestel rondlopen, want het is echt wel een knappe brug. Jammer dat ze maar half benut wordt.

Andere nutteloze bouwwerken kan je vinden op een kaart die Belgeoblog.be gemaakt heeft. Ongelofelijk hoeveel belastinggeld al verspilt is aan deze projecten, te bedenken dat ze in Boirs nog steeds niet aan het werk zijn…

3 Replies to “Tuikabelbrug – Godsheide”

  • Geweldige brug 🙂 Ik woon er vlakbij, en reed er dagelijks over met de fiets om op de universiteit te geraken. Ze gaan trouwens hoogst waarschijnlijk een tramspoor erover leggen in het kader van het Spartacusplan om Hasselt met Genk via een sneltram te verbinden. Zo wordt de brug toch al iets minder nutteloos 😉

  • Dat viaduct in Boirs is echt in een zeer slechte staat, eraan werken zal niet veel zin meer hebben. De vorige aannemer zou gestopt zijn omdat het beton volledig was aangetast met betonrot. Ondertussen hebben ze blijkbaar nog altijd geen beslissing genomen.

    Enkele foto’s te zien op http://www.wegenforum.nl/viewtopic.php?p=312069#p312069

    Op sommige plaatsen zie je zo het beton scheuren en wegzakken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.