Als pendelaar hou je er beter rekening mee dat op 31 december het OVS (Ongegeneerde Vrolijke Stakers) nog maar eens zal staken van 14u00 tot 1 januari 14u00. Daarmee is dit de laatste stakingsdag van 2007 en meteen de eerste van 2008. Neem alvast uw voorzorgen!
Kijk op http://www.b-rail.be/

Hoewel ze het verkeer danig in de war kunnen brengen door te staken, weigert Inge Vervotte (minister van overheidsbedrijven) met het OVS te spreken. De reden waarom ze niet met hen wenst te spreken is niet omdat ze staken, maar omdat ze niet in het paritair comité zitten. Hoe gaan ze dit dan oplossen? Hopen dat het OVS tot inkeer komt en stopt met stakingsacties?
Lees meer op http://www.hbvl.be

Ondertussen vinden Open Vld en CD&V dat er een minimale dienstverlening moet komen. De vakbonden zijn daar uiteraard tegen. Wat is een minimale dienstverlening? 1 trein om de 4 uur? De zondagsregeling? 50% van de treinen?
Lees meer op http://www.gva.be

Wie met oudjaar in Brussel op stap gaat kan gelukkig gebruik maken het Noctis net van de MIVB. Het is dan bovendien gratis.
http://www.mivb.be

Verder buigt de NMBS nu al onder de druk van de vele klachten over de nieuwe dienstregeling. Ze gaat de dienstregeling bijsturen op 7 januari 2008, de eerste dag na de kerstvakantie. Dat is een maand eerder dan voorzien.
Lees meer op http://www.vrtnieuws.net
Lees meer op http://www.hln.be

Geeft dit niet aan dat de reiziger wel degelijk iets te zeggen heeft? Dat de reiziger iets kan bereiken als hij samenwerkt?
We zullen het volgende week maandag weten.

Een “Dag van de lege trein (7 april 2008)” zou dus wel meer effect kunnen hebben dan wij nu op dit ogenblik denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.