Gisteren toen ik naar mijn werk wou vertrekken en de auto startte, merkte ik meteen dat er iets niet juist was. De motor pruttelde maar wat en neigde steeds stil te vallen. Het stationaire toerental staat altijd al redelijk laag, dus geef ik maar wat gas om hem wat rustiger te laten draaien. Dit hielp niet, en de motor bleef verder bokken. Ik had meteen het idee dat een of andere cilinder niet draaide, een kapotte bougie, of iets in die aard.

Hup de motorkap opengesmeten, maar je weet hoe dat gaat met die moderne auto’s alles zit onder van die afdekkappen waar je zonder het juiste materiaal niet aan kan. Er eens op kloppen helpt ook niet (dat had ik geprobeerd). Dan maar vertrokken in de hoop dat het beter zou gaan, misschien was het maar een slecht contact. Maar het beterde dus niet. Er zat niets anders op dan naar de garage te rijden en wat telefoontjes te plegen om ervoor te zorgen dat ik toch op tijd op mijn bestemming kwam.

Bij de garage de auto achtergelaten in de hoop dat ze hem snel zouden maken, en dat ik morgen weer een auto had. Dat was buiten het stockbeheer van de garage gerekend. Ze hadden niet eens één bougiekabel op stock. “Die moet besteld worden meneer, morgen is uw auto klaar” was het antwoord. Dat zuigt wel even, want zonder auto heb je heel wat meer te regelen.

Iemand maakt mij er op attent dat ik zeker moet vragen wat er juist aan die bougiekabel scheelde. Ik dacht eerst dat hij bedoelde: “laat u niet in de zak zetten, ze zeggen maar iets”, maar hij ging verder over “knaagdieren die graag rubber eten”. Ik vond het al helemaal om te lachen, maar besloot om het toch maar te vragen in de garage.

“Wat was de oorzaak van de kapotte bougie kabel” vroeg ik. “Normale slijtage” antwoordde ze, “want als er knaagdieren aan geknabbeld hebben, dan vermelden we dat speciaal!”. Dat vond ik nog meer om te lachen, de garage wist waarom ik het vroeg. Was dit een urban legend die ze zelf in leven probeerden te houden? Daar moet op gegoogled worden!

Ver moet je niet zoeken: Steenmarter en bougiekabel en je krijgt een hele rits pagina’s die dit probleem vermelden. Hieronder vind je er twee:

steenmarter.nl

trosradar.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.