Spaar Uw Handen

Ik denk dat ik de oorzaak gevonden heb van wat ik dacht dat winterhanden waren. Volgens een kennis die werkt in de zorgsector mag je geen alcohol gel gebruiken net nadat je je handen met zeep gewassen hebt. Dat is dus iets wat ik in volle (Mexicaanse-)griep epidemie vrijwel constant deed.

Eerst goed handen wassen volgend de geafficheerde regels. Daarna, bij het naar buiten gaan, nog een kwak je alcohol gel meepikken. Daar wreef ik dan mijn handen mee in nadat ik de deur van de wc en de andere toegangsdeuren had geopend en gesloten. Het leek mij een waterdicht systeem. Uit eindelijk was het dat ook. De alcohol gel moet je zonder water gebruiken, en ik ben niet ziek geworden. Al hebben mijn handen er wel vanaf gezien.

Nu de griepepidemie achter ons ligt en er niet meer overal nadrukkelijk op gewezen wordt, sla ik de alcohol gel over. Goed je handen wassen is voor mij nu voldoende. Ze zien er alleszins veel beter uit nu.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.