Vandaag zijn we het niet zo ver gaan zoeken. Op een kwartiertje rijden van ons vakantiehuisje ligt Casteldaccia. Beach resort Rihab baat er een stuk privé strand uit met ligstoelen en parasols. Voor 4 euro per dag konden wij er onze auto kwijt (normaal 8 euro per dag, maar de parkeerwachter was in een goede bui). De ligstoelen kosten 10 euro per dag (5 euro voor een halve dag) en per twee stoelen is er een parasol. Persoonlijk vond ik die prijs wel redelijk, want je kreeg er ook wat voor terug: een proper strand, douches (warm en koud), propere wc’s, en een EHBO post. Die EHBO post kwam goed van pas toen Golb Jr. de enige kwal van Sicilië wist aan te trekken met zijn bovenbeen.

Casteldaccia

Net zoals de andere dagen zocht ik verkoeling in de zee of las ik onder de parasol in mijn boek. Ik ben een beetje gebruind, maar nog niet om over naar huis te schrijven. Ik verdenk de Sicilianen ervan dat ze me stiekem “formaggio fiammingo” noemen. Want ik val hier echt wel op tussen al die gebruinde Italianen.

Casteldaccia

When you persue an exiting path through life, you are – inevitably – going to have moments of hardship, doubt, struggle and pain. It comes with the terrain of being a champion – in whatever field. SO ACCEPT THAT FACT. But don’t despair, because the good news is that help is nearer at hand than you might imagine.

Bear Grylls – A Survival Guide for Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.