Schuberth S1 PRO

De Schuberth S1 PRO zou de stilte helm op aarde zijn. ‘Slechts’ 85 dB(A) bij 100 km per uur. Dat is natuurlijk geredeneerd dat je geen scherm en/of kuip op je motor hebt. In andere gevallen is het dus iets luidruchtiger.

Omdat je maar één hoofd hebt leek het mij geen slecht idee om een goede helm te kopen. Het is dus de Schuberth S1 PRO geworden.

De eerste motorrit met deze helm zit er ondertussen al op. En bij wijze van test ben ik thuis vertrokken zonder oorpluggen. Tot 70 km/uur is het lawaai in de helm goed te verdragen. Daarboven wordt het wat minder aangenaam. Omdat mijn motor een scherm heeft ben ik dan ook maar eens gaan rechtstaan, uit de turbulentie. Wat een verschil! Bijna geen lawaai meer.

De S1 PRO is ook beduidend meer aerodynamisch dan mijn vorige helm. Je krijgt geen pak slaag meer wanneer je, door je hoofd te draaien, langs je probeert te kijken.

Halverwege de rit gestopt om eens te zien wat het effect is van het rijden mét oorpluggen. Zelfs op een motor met windscherm is het dan ineens … stil! Echt stil. Wanneer de lokale dorpsbewoners boos naar je kijken, rijd je waarschijnlijk té hard in een té lage versnelling (grapje), je merkt er weinig van. Het kost allemaal heel wat minder moeite.

Thuis gekomen merk ik nog iets bijzonder bij het afzetten van mijn helm. Ik heb geen “zwaar hoofd”, zoals wanneer je een nachtje bent gaan stappen, en ik ben minder vermoeid. Een goede helm is dus echt wel een luxe.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.