Ik zie dikwijls mensen rondrijden met hun brandende voormistlichten wanneer dat niet nodig is. Waarom ze dat doen, ik weet het niet, zeker om beter te kunnen zien of omdat het mooi is. Of het nu is omdat ik zelf geen mistlichten heb, of omdat het gewoon niet mag, ik heb er een bloedhekel aan.

Maar vandaag was anders, vandaag was het erg mistig. Vandaag mogen alle Johnny’s hun mistlichten aandoen, zonder dat ik er een hekel aan hem. Maar wat stel ik vast? Van Al de mistlichtgebruikers weet niet eens één hoe hij zijn mistlichten moet gebruiken! Het doel van de mistlichten is dat de lichtstralen naar onder en opzij gebundeld worden en zo onder de mist doorschijnen. Zo word je niet verblind door de reflectie van de lichten in de zwevende waterdruppeltjes.

Om hier dus maximaal nut van te hebben moet je dus je dimlichten op standlicht zetten! Anders heeft het helemaal geen zin. Iemand ander ziet jou dan misschien wel beter aankomen, omdat je je als een witte lichtvlek voortbeweegt, maar zelf zie je geen hol. Dat is zo een beetje “aan de kant, ik kom eraan”. Ik moet er wel aan toevoegen, samen je mistlichten en dimlichten gebruiken is niet verboden, maar zeker niet verplicht!

Dus beste mistlichtrijders, lees het artikeltje van Touring er maar eens op na en kijk vooral naar het laatste puntje:

De mistlichten vooraan mogen gebruikt worden bij mist, sneeuwval of felle regen, ongeacht wat de zichtbaarheid is.
In die drie gevallen mogen ze samen met de dimlichten branden of deze lichten vervangen.
In andere omstandigheden is het gebruik ervan verboden.

4 Replies to “Mistlichten”

  • hi deze mistlicht rijder laten die branden om zo beter te kunnen zien maar het beste is om die halogeen lampen te vervangen door xenon zo ziet iedereen beter van mij zouden ze dat moeten afschaffen , dat verbod dan die lichten aleen mogen branden bij mist enzo ze zouden altijd mogen branden

  • Ondertussen heb ik zelf een auto met mistlichten. Het jaloerse aspect van de afgust tegen mistlichten is dus al wat minder, maar zelf gebruik ik mijn mistlichten enkel bij mist. Ten eerste omdat ik niet in overtreding wil zijn en ten tweede omdat ik vind dat die mistlichten toch niet zoveel meer licht geven dan mijn gewoon grootlicht. Ok, ja vlak voor de auto en de zijkanten, maar moet je daar licht hebben? Alles wat zich in die zone bevind is toch dood wanneer je het daar pas opmerkt.

  • There are many choices available for bringing an education these days,you can buy term papers or buy research papers which is perfect news for those who have not yet managed. As for me, essays writing is not an easy composition so try make right adjustment between making on yor own or to buy an essay about this good topic. Maybe you need help with definite investigation , maybe you want help in producing a fresh direction on a circumstance that is vast and dificult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.