Ik heb mijn HTC Magic nu bijna een maand. Tijd dus om een lijstje te maken van mijn favoriete Android toepassingen.

Alles wat met Google te maken heeft, laat ik achterwege, dat zit er zo ingebakken, dat je er haast niet zonder kan (email, kalender, Google Talk).

Mijn nummer één is NewsRob een Google reader client, die in twee richtingen kan synchroniseren. Ongelezen berichten verschijnen in de leeslijst op je gsm en gelezen berichten worden in je Google Reader ook dusdanig gemarkeerd.

Op nummer twee staat I Tweet! een super handige twitter applicatie. Ik weet niet hoe u twitter gebruikt, maar ik tweet enkel mobiel. Slechts sporadisch log ik in via een pc. Voor mij is I Tweet! een soort sms inbox, met altijd wat nieuws van mijn fictieve vrienden. ‘t Is maar wat je jezelf wijsmaakt hé.

SMS Popup was het eerste programmaatje dat ik installeerde om mijn Magic. Handig om een sms direct op het scherm te zien.

Zonder YouTube konden we uiteraardniet leven.

Toggle Settings laat toe om snel de meest gebruikte instellingen te kunnen aanpassen.

Wifi Analyzer is een must voor wie zijn Wifi zo optimaal mogelijk wil configureren. Dankzij de mooie grafische interface, kan je gemakkelijk uitzoeken op welk kanaal er het minste interferentie is.

En dan had ik mijn lijstje (voorlopig) graag afgesloten met Google Sky Map. Altijd al willen weten hoe die heldere ster aan de hemel heet (neen, niet de zon), dan moet je zeker Google Sky Map eens proberen. Met behulp van je GPS coördinaten en het ingebouwde kompas, toont dit programmaatje dezelfde sterrenhemel dan waar jij naar kijkt, of helpt het je om Venus te vinden. Want van daar komen de schoon vrouwen hebben ze mij ooit gezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.