Vandaag eens zot gedaan en de iBOOD (Internet’s Best Offer Online Daily) gekocht. Een Mini Maglite Magled 3AA. Zo echt zot was het eigenlijk niet, want ik had een nieuwe zaklamp nodig.

Mijn vorige zaklamp was een Maglite 3D, goed om in de auto te hebben liggen, maar ook groot, onhandig en zwaar. Ik heb die Maglite een kleine 15 jaar gehad en er heeft nooit wat aan gescheeld. Slechts eenmaal heb ik een lampje moeten vervangen en toch heb ik ze heel veel gebruikt. Een keer heeft ze zelfs een val van 9 meter overleeft. Op een klein deukje en wat krasjes na was er niets aan te zien. Een paar maanden geleden was een van de batterijen jammer genoeg uitgelopen en was ze van binnen helemaal vernield. Het plastic binnenwerk en de contacten waren aangetast door het batterijzuur.

Daarnaast had ik ook nog een Mini Maglite AAA. Dat was ook een prima lampje. Ik ben dat ooit eens verloren in een nabij gelegen maisveld tijdens het rapen van maiskolven. Pas vijf maanden later, in februari vond ik het geheel toevallig terug. Ik raapte het op, deed de modder eraf, draaide aan de kop, en het brandde nog! Geen vocht of roest te bespeuren.

Maglite’s dat zijn lampen van uitstekende kwaliteit. Niet top of the bill, maar voor net geen 19 euro ga je mij niet meer in het donker zien sukkelen. Dan zie je mij sukkelen in het licht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.