Ik postte al eerder over mijn twee favoriete email lifehacks, en ben er nog steeds erg tevreden mee. Alleen moet ik er toch even een kanttekening bij maken.

De laatste weken is het erg druk op het werk. Mede doordat ik mij als vrijwilliger heb opgegeven om een ander team bij te staan met mijn technische kennis, maar vooral omdat we een vrij grote roll-out proberen uitgerold te krijgen. Zoals altijd zijn er in het begin weinig problemen, maar stapelen die zich op tijdens de laatste dagen van de validatie periode.

Even naar het toilet gaan geeft net hetzelfde gevoel als terugkomen van vakantie: een volle inbox. Gelukkig worden de to: en cc: velden door de meeste emailers consequent ingevuld, en heb ik vlug zicht op het aantal zaken waarvoor ik actie moet ondernemen. Met de lifehack om mails, waarin ik in cc: sta, in het blauw te zetten ben ik dan ook zeer tevreden.

Maar de lifehack om de emailnotificaties uit te zetten heeft er al een paar keer voor gezorgd dat ik hetzelfde antwoord geef aan een hele resem to: en cc: mensen, een aantal minuten nadat iemand anders dat ook al gedaan heeft. Gelukkig heb ik, doordat ik niet constant gestoord word door email popups, en doordat ik vrij kalm kan blijven in stress situaties, steeds een veel uitgebreidere en correctere probleemanalyse, met bijpassende conclusie kunnen versturen.

Zo waren mijn mails toch niet helemaal nutteloos. Voor de projectmanagers zullen de details een worst wezen, maar de technische mensen zitten veel vlugger op het juiste spoor om de problemen op te lossen.

Conclusie: je emailnotificaties uitzetten is een goede lifehack, maar als je vlug en minder gedetailleerd wilt antwoorden, kijk je voor het verzenden van je email best even je inbox na.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.