Dag Zonder Brandstof

Morgen, donderdag 5 juni, is uitgeroepen tot Dag Zonder Brandstof. De bedoeling is dat op die dag niemand zich gaat bevoorraden aan de pomp. Wie toch benzine of diesel nodig heeft doet dat het liefst de dag ervoor of erna.

Wie niet anders kan, of naar Duitsland moet, tankt maar gewoon op de vijfde. In Duitsland is zonder brandstof vallen op een autostrade immers strafbaar.

De Dag Zonder Brandstof zou in het leven geroepen zijn om de hoge benzineprijzen aan te kaarten, maar ik heb eerder het idee dat er iemand zijn blog aan het promoten is 😉

Maar wees nu eerlijk. Wie gaat hier bewust aan mee doen? Geen kat als je het mij vraagt. En die wat er al aan zouden meedoen, gaan het verschil niet maken. Want hoezeer ze morgen niet gaan tanken, ze doen het vandaag of overmorgen. De oliesjeiks zullen er geen boterham minder om eten. Dit gaat net zo hard afgaan als de Dag Van De Lege Trein en de Dag Van De Download. Een storm in een vat olie deze keer.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.