Belgacom Krijgt De Uitzendrechten Van De Jupiler League Toegewezen

De Profliga voetbal heeft de uitzendrechten van de Jupiler League voor de seizoenen 2008-2011 toegewezen aan Belgacom

Op vrijdag 16 mei heeft Belgacom een bod gedaan op de uitzendrechten voor het kampioenschap van de 1ste divisie van het Belgische voetbal (Jupiler League) voor de volgende drie seizoenen. Na uitvoerig de opportuniteiten en verplichtingen verbonden aan dit project te hebben onderzocht, heeft Belgacom een globaal bod van 44,7 miljoen EUR uitgebracht op alle loten die de Profliga aanbiedt. De Profliga heeft zonet beslist het bod van Belgacom te aanvaarden.

Het bod van Belgacom werd uitgebracht via de volle dochteronderneming van Skynet, Skynet iMotion Activities. Voor de exploitatie van de loten die op het open net worden uitgezonden, heeft Belgacom de VRT gekozen als partnerzender voor het Nederlandstalige luik en de RTBF als partnerzender in Franstalig België. Belgacom zal ook op zoek gaan naar een audiovisuele partner voor de productie. Die zal worden aangeduid in het kader van een offerteaanvraag op de markt.

Belgacom wil met haar bod tegemoetkomen aan het streven van de Profliga om het Belgische voetbal zijn uitstraling en populariteit terug te geven.

’11’, de voetbalzender op Belgacom TV, zal de voetbalfans blijven verwennen met vernieuwende toepassingen en ervaringen, zoals Multi Live. Belgacom wil op deze manier bijdragen tot de versterking van het succes van interactieve digitale televisie in België.

Belgacom’s persbericht

Vreemd, zijn de Luikse voetballerkes dan toch akkoord gegaan? Er is nog thans niets aan het bod veranderd. Verwacht nu dan ook maar niet dat ze volgende keer meer gaan krijgen.

Ikzelf geef geen bal om voetbal, en eigenlijk had ik het wel eens willen meemaken dat er drie jaar geen voetbal op TV kwam. Zo zouden de voetbalclubs hun inkomsten moeten halen uit abonnementen en toegangstickets. Wanneer ze goed spelen zouden ze dan ook goed verkopen (mond aan mond reclame). Nu krijgen ze op voorhand al hun geld en kunnen ze verder blijven potstampen.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.