Wanneer je iets gaat verven, is het aangeraden om afplakband te gebruiken. Op die manier kan je mooie rechte lijnen schilderen en maak je het aanliggende oppervlak niet vies. Wat minder leuk is is de plakband achteraf verwijderen. Om goed te zijn moet je de plakband verwijderen voordat de verf helemaal droog is. Zo voorkom je dat de verf afbrokkeld en je alsnog een gehakkelde lijn zal overhouden. Het nadeel aan niet volledig gedroogde verf is dat je je er vuil aan kan maken.

Voor veel mensen is dat geen probleem, gewoon wat white spirit en klaar is Kees. Maar ik heet niet kees, en ik hou niet van white spirit op mijn handen. Dus moest ik maar een manier verzinnen om toch de plakband te verwijderen, zonder mijn handen vies te maken. En dat lukt op deze manier:

De truc is dus dat de buitenkant met verf door het draaien aan de binnenkant komt te zitten. De plakkant komt dan vanzelfsprekend aan de buitenkant. Zo kan je ook een propje maken en alle ander propjes plakband mee oprapen.

‘t Is een stom trucje, maar doe er je voordeel mee.

2 Replies to “Afplakband verwijderen”

  • Erik, je kan best beginnen door met een breekmesje langs je raamkozijnen te gaan. Doordat de verf of de kozijnen én de tape al gedroogd is, is de kans groot dat de verf gaat afschilferen wanneer je de tape verwijderd. En als dat gebeurt, dan kan je opnieuw beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.