Aardvark, social search. Je kan er eigenlijk pas wat over vertellen als je het al echt gebruikt hebt. En ik kan je nu al vertellen dat het erg praktisch is, en dat je er wel wat van leert.

Zo heb ik ondertussen een goed recept om verse muntthee te maken en weet ik waarom mijn pizza op mijn pizzasteen in de barbecue steeds aanbrandt.

Aan de andere kant heb ik ook iemand mijn mening mogen geven over zijn site design, iemand geholpen met het spel Call of Duty en iemand laten kennismaken met een goed fietsmerk.

Hoe dat in zijn werk gaat is eigenlijk vrij simpel. Eens je aangemeld bent (ik heb nog een aantal uitnodigingen over), voeg je Aardvark toe aan de lijst van jou contactpersonen van je favoriete instant messenger en je bent vertrokken. Heb je een vraag, dan stel je die gewoon aan Aardvark. Als je vraag niet duidelijk genoeg is vraagt Aardvark om verheldering of onder welke categorie jou vraag valt. Dan zal Aardvark jou vraag doorsturen naar iemand in het Aardvark netwerk (dat hoeft dus niet persé jou iemand in jou netwerk te zijn). Met wat geluk krijg je binnen enkele minuten een antwoord. Ben je op dat moment niet meer online, dan krijg je het antwoord per email. Wil je meer weten, of dieper ingaan op het antwoord, dan reageer je opnieuw op het bericht in je instant messenger, of doe je een reply op de email. Aardvark zorgt ervoor dat jou reactie goed terecht komt.

Wanneer iemand in het Aardvark netwerk een vraag heeft, die jij wel eens zou kunnen antwoorden, dan krijg je (als je online bent met je instant messenger) een berichtje of je de vraag wilt beantwoorden. Je kan kiezen om dat te doen, om te passen of om de vraag door te sturen naar iemand die dat wel zou kunnen weten.

Krijg je geen vragen toebedeeld, dan kan je nog altijd “try” intikken. Aardvark stuurt jou dan een vraag waar nog geen antwoord op gekomen is, en die niet noodzakelijk behoort tot een door jou opgegeven kennisdomein. Soms zitten er vragen tussen die je wel kan antwoorden, en dat is leuk! Mensen helpen is tof 🙂 Zelf geholpen worden nog toffer :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.