Vandaag nog eens een ritje gemaakt met de motor. Een bezoekje aan het viaduct van Moresnet stond op het programma. Deze spoorwegbrug is de langste van BelgiĆ«. Ze is 1200 m lang. Hier wou ik wel eens foto’s van gaan maken, en daarom ben ik maar eens op voorverkenning gegaan.

Het Viaduct Van Moresnet

Het Viaduct Van Moresnet
Je moet een beetje met het kaartje slepen om de brug te zien te krijgen.

Veel heb ik eigenlijk niet kunnen voorverkennen, want het regende en ik was niet meer zo zeker van de hoeveelheid benzine ik nog had. Dus heb ik maar besloten om terug naar huis te gaan en eens een andere keer terug te komen als het mooi weer is. Nu ik de omgeving eens in het echt heb kunnen zien, kan ik mij ook beter oriƫnteren via Google Earth.

Een andere bezienswaardigheid die in de buurt ligt van Moresnet, en die ook met treinen te maken heeft, is het station van Montzen. Een deel ervan ligt er ‘naar het schijnt’ verlaten bij. Een geliefkoosde plek voor Urban Explorers.

Dat zal voor een volgende keer zijn dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.