Naar de bank gaan om iets te regelen vind ik meestal wel fijn. Daar valt altijd wel wat te beleven. Zo ook gisteren.

Tussen twee verrichtingen door vraag ik aan de loketbediende of ze nog altijd werken met quinzaines op een spaarboekje. Ze begreep me niet goed want ze vroeg wat ik bedoelde. Dus ik verklaarde mij nader dat ik wou weten vanaf wanneer je geld intrest begint op te brengen als ik dat op mijn spaarboekje zet. Werkte dat nog met quinzaines? Ze antwoord dat voor de aangroei- en getrouwheidspremies je geld minstens 6 maanden op je rekening moet staan, en dat de getrouwheidspremie pas begint te lopen na de aangroeipremie. En vanaf wanneer beginnen die 6 maanden te lopen vroeg ik toen? Is dat dan 6 maanden dag op dag, of moet je rekening houden met de quinzaines?

Neen meneer, antwoordde ze, dat begint te lopen vanaf de 15de of de eerste van de maand, volgend op de storting, naargelang wat er eerst komt… En toen viel hare euro blijkbaar. Dat werkt met quinzaines ja.

Dju dacht ik in mijn eigen, ik dacht dat dat afgeschaft was…

Thuisgekomen besloot ik om de juiste voorwaarden eens op te zoeken, en wat ontdek ik in hun algemene en in hun bijzonder voorwaarden? Ze werken niet meer met quinzaines, zowel de basis-, aangroei- als de getrouwheidsintrest worden van dag op dag berekend.

Nooit jus! (uitgesproken als nootjes)

4 Replies to “Ontwijkend Antwoorden”

  • Bij rabobank.be werkt dat alleszins niet meer met quinzaines of andere vage toestanden met valuta-datum en al die brol.
    Vanaf de dag dat het geld op de rekening staat, begint het centen op te brengen.

  • ‘k Weet het, ik ben een Rabobanker van het eerste uur. Bij de f*rtis hadden ze een internet spaarrekening die 4% + 1% opbrengt.

    Maar zoals ze bij de Rabobank zeggen: lees de kleine lettertjes. Die 1% is slechts geldig voor 1 maand, maar uw geld moet er wel 6 maanden blijven staan. 4% + 1% is dus nog steeds minder dan 4,2% + 0.01%…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.