Mijn grootvader is overleden en ik heb u als Belg nodig om zijn fortuin te deblokkeren. Als dank voor uw medewerking krijgt u 10% van de opbrengt.
Stuur mij een kopie van uw identiteitskaart, een duidelijke afbeelding van uw handtekening, en € 200 ter bevestiging van uw bereidwilligheid ons te helpen.

U heeft de automatische email www user internet lotto gewonnen. Heel veel miljoen euro! Stuur ons uw gegevens en € 300 voor de administratiekosten.

Hoi ik wil uw tweedehands gsm, die jij op internet te koop aanbied, kopen voor € 200 euro meer dan de nieuwprijs. Stuur hem maar op, dan stuur ik uw geld.

Beste, ik wil graag uw motor/auto kopen tegen € 3000, maar ik heb enkel een bankcheque van € 5000. Zorg jij dat je € 2000 aan mij meegeeft samen met uw motor/auto?

En dit zijn maar enkele voorbeelden. Daar trapt toch niemand in? FOUT!

Nigeriaanse oplichting (419 SCAM) is big business. Ik las in de krant dat er vorig jaar in België aangifte van 419 oplichting is gedaan voor een bedrag van 50 miljoen euro. Dat is waarschijnlijk maar een tipje van de ijsberg, want ik kan mij voorstellen dat niet iedereen aangifte doet. Je weet trouwens dat er zo goed als niets aan gedaan kan worden, eens je door hebt dat je opgelicht bent.

Wie het aandurft (en aankan, want het is niet simpel) zou eens kunnen proberen wat 419 eater doet. De Hall of Shame is hilarisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.