Luie Motorfiets

Het zout is van de baan, het motorseizoen is alweer volop bezig. Ik heb ondertussen weer enkele uren en kilometers aan mijn rijervaring kunnen toevoegen en alles begint weer zo vlot te gaan als vorig jaar.

Hard rechtdoor rijden kan iedereen, maar op tijd stoppen is zeker zo belangrijk. U moet weten dat bij motorrijden (wat ze ook allemaal mogen beweren) alles draait om imago. Een zware motor, stoere kleding en een zo klein mogelijke schaamrand op je banden zijn belangrijker dan jij denkt. Tegenwoordig ben je niet meer populair als je op de openbare weg de Rossi uithangt. Het aantal mensen dat u dan tof vinden kan je op één hand tellen. En daarbij, als je voorbijflitst, dan zien ze je toch niet.

Je kan met je supersport naar een terrasje rijden, en omdat je de ganse middag toch alleen maar gaat kijken wie jou motor als tofste aanwijst, doe je dat in de t-shirt en teenslippers. Zo een motorpak is dan immers veel te warm. Maar je kan ook een namiddagje lekker gaan cruisen op bochtige wegen tegen een rustig tempo en zonder haast. En dan ‘s avonds nog even langs het terrasje voorbijrijden, de motoren bekijken (motoren blijven cool), langzaam keren (zonder je voeten aan de grond te zetten) en terug vertrekken.

De Joebars zullen branden van jaloezie, want jij kan iets wat zij niet kunnen. Maar om dat te kunnen, moet je wel oefenen. En oefenen begint bij lezen, want je moet eerst weten hoe het moet. En lezen kan je doen op Luiemotorfiets.nl. Een site boordevol nuttige informatie om meer plezier uit je motorrijden te halen.

De site van Goca bezoek ik ook af en toe, want daar staan de manoeuvres van het praktijkexamen voor het motorrijbewijs uitgeschreven. Een leeg (in mijn geval pas aangelegd) industrieterrein en wat kegeltjes zijn dan de ingrediënten voor een leerrijk uurtje motorgewenning. Ik kan het iedereen aanraden!

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.