Om mijn Canon 40D in op te bergen zocht ik een cameratas die niet te groot was, maar waar voorlopig wel alles in past. Na veel surfen, lezen en vastpakken is het de Lowepro Topload Zoom 2 geworden. In het zwart.

Het zal zeker niet bij deze ene tas blijven, maar voorlopig kan ik wel even verder. Ik heb nog geen andere lenzen, flitsers of filters. Je moet denken dat ik speciaal een DSLR wou hebben omdat je dan meer uit je foto’s kan halen. Maar dan moet je je camera ook overal meer naartoe nemen. Speeltuinen, kermissen, wandelingen, feestjes, noem maar op. Om dan altijd met een rugzak of grote tas rond te lopen, dat zag ik eigenlijk niet echt zitten.

Ik heb immers al een rugzak (North Face HotShot) waar ik redelijk veel in kwijt kan, en bovendien een statief onder kan vastmaken, dus had ik voorlopig alleen maar een omhulsel nodig voor mijn camera. Met een prijs van onder de € 30 was de Lowepro TLZ2 dus snel gekozen. En is er behoorlijk wat plaats in. Zo past mijn Canon 40D met 17-85mm, de handleiding, data- en videokabel, lens- en bodycaps en de oploader er ruim in. In het vakje in de bovenste flap steekt een extra 4GB compact flash kaartje, en daar is nog plaats voor veel meer materiaal. Ik denk dat aan een poetsdoekje en een borsteltje of zo.

Er is eigenlijk maar 1 ding dat ik aan het tasje mis, en dat is dat het niet waterdicht is. Er zit ook geen waterdichte hoes bij, maar die zou je in geval van nood gemakkelijk zelf kunnen maken met een zak van de supermarkt (haha).

Je kan de TLZ2 dragen met de bijgeleverde schouderband, of met een optioneel harnas of riem. Uiteraard kan je eender welke riem door de grote riem lus steken, maar persoonlijk vind ik dat nogal onhandig. De tas is net wat te breed om op je zij, en net te hoog om voor je op buik te dragen. Je zou ze dus op je rug kunnen dragen, maar dat ziet niet uit. Nog erger dan die butt-packs van het leger!

2 Replies to “Lowepro Topload Zoom 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.