Google werkt aan een contactlens waarmee je constant je bloedsuikerspiegel kan controleren. Dat schreven ze eergisteren op hun blog.

Smart Contact Lens

Zelf een lenzendrager met diabetes zijnde kan ik niet wachten totdat dit op de markt komt. Niet omdat het pijn doet om je bloedsuiker te meten via de prik methode (althans niet bij mij) maar omdat je op elk moment je bloedsuiker spiegel kan aflezen. Van je mutualiteit krijg je ook maar een bepaald aantal teststrips, dus 10 keer op een dag je bloedsuiker controleren is een dure zaak. Een teststripje kost bijna 1 euro.

Wanneer ze er leds kunnen inbouwen die 3 kleuren kunnen aannemen, dan heb je een ongelooflijke krachtig middel dat ongetwijfeld zal bijdragen tot een betere levenskwaliteit. Gewoon even in de spiegel kijken en je weet of je nog goed staat. Oranje geeft aan dat je suiker te kort hebt, groen = ok en rood geeft aan dat je suikerspiegel te hoog is. Dan kan je met een veel geruster hart bv gaan auto- of motorrijden. Zelfs tijdens je rit kan je heel gemakkelijk kijken of je nog OK bent.

Go Google!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.