iphone

Dit is hij dan, dé iPhone.  Ik heb hem deze week voor het eerst in mijn handen gehad.  Ik moet eerlijk toegeven, ik was bevooroordeeld en vond de hype die er nu rond heerst wat overroepen.  Zeker als je weet dat de iPhone niet eens UMTS ondersteunt.  Je kan er niet eens een video oproep mee doen.

Maar ik was toch ferm onder de indruk over de gebruiksvriendelijkheid van dit toestel.  Surfen via WiFi ging behoorlijk goed.  Ik heb het dan niet over de snelheid waar mee dit ging, maar over het gemak.  Met enkele vlugge vingerbewegingen kan je in- en uitzoomen naar een bepaald deel van je scherm.

Wat ook opvalt is dat de iPhone maar 1 toets heeft, die allerlei verschillende functies kan aannemen naargelang het menu waarin je je bevindt.  Voor de rest gebeurt alles via het touch-screen.  Dat touch-screen bedien je trouwens met je vingers en niet met een stylus (die je toch maar verliest).  Het toetsenbord dat je op je scherm krijgt om tekst te typen is klein. Wanneer je T9 gebruikt, zorgt de iPhone ervoor dat het herkenbare gebied voor een bepaalde letter groter wordt naargelang de waarschijnlijkheid dat je die letter gaat gebruiken.  En dat werkt redelijk goed.  Het is natuurlijk, zoals bij elke nieuwe telefoon, even wennen.

Wat ook geweldig is, is dat de iPhone automatisch herkent of je de iPhone horizontaal of verticaal vast hebt.  Het beeld gaat dan automatisch over van portrait, naar landscape

Meer info over de iPhone kan je vinden op dit adres: http://www.iphoneblog.be

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.