De jaren 90 waren toffe jaren. Ik heb ze alle 10 heel bewust meegemaakt. Ik heb er heel toffe herinneringen aan. Veel dingen die ik nu kan / doe / leuk vind, heb ik voor het eerst gedaan / gehoord in de jaren 90.

Jazeker, ook gehoord. In de jaren 90 maakte ze coole muziek. Op de speelplaats waren er twee kampen, dat van de housers en dat van de rockers en aan de hand van de organisatie van een fuif (MSS of ESS) besliste je of je zou gaan of niet. MSS was eerder House / Dance / Techno geörienteerd en ESS iets meer alternatief.

Tegenwoordig hebben ze de muziek uit de jaren 90 weer ontdekt. De “I Love To Be Back In The 90’s”-fuiven schieten als paddestoelen uit de grond en elke zichzelf respecterende hitzender draait minsten één maal per uur een dance klassieker uit datzelfde decennia.

Maar radiozenders (alstublieft) hou op met te doen alsof élke single die op een verzamel cd van Top Hits 95 staat een dikke schijf is. Neen, in de jaren 90 hebben ze ook dikke brol gemaakt, en het is aan u specialisten van de radio om dat uit te filteren. Doe een beetje opzoekwerk, kijk de nationale en internationale hitlijsten er nog eens op na. Veel van die zogenaamde 90’s hits komen daar NIET in voor.

2 Replies to “I LoveD The 90’s”

  • was de muziek echt zo goed? Ik herinner me er weinig goeds van. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik was er niet zo bij in de jaren negentig…

  • Muziek goedvinden is relatief hé. Wat er hier aan het gebeuren is is dat mensen die in de jaren 90 puber waren en voor het eerst op stap gingen beginnen te trouwen en kinderen te krijgen. Het op stap gaan wordt naar achter geschoven en na een tijdje beginnen ze hier opnieuw naar te verlangen.

    Alleen kunnen ze zich niet direct inleven/uitleven met/op de huidige muziek. Ze willen terug voelen wat ze voelde op hun eerste fuif, toen ze nog volop vlinders in hun buik hadden en overenthousiast waren omdat ze nog eens weg mochten van papa en mama.

    Het horen van de muziek die toen op fuiven gedraaid werd, roept aangename herinneringen en gevoelens op. Ook al is die muziek niet super goed, ‘t is het gevoel wat telt.

    In de jaren 90 dachten ze echter ook dat ze door het simpelweg toevoegen van een beat aan een kinder- of Vlaams levenslied een dance hit konden maken. En dat is dus duidelijk niet het geval.

    Tenzij ge toen Regi heette, dan zou dat nog gekund hebben…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.