Toen ik het nieuws over de slooppremie, die kon oplopen to 6500 euro, hoorde, stond ik al bijna in de showroom van een Volkswagen garage. Eén van de wagens die minder dan 105 gram / km co² uitstoot is een Volkswagen Polo, een andere een Seat Ibiza (zelfde motor).

Zonder allerlei franjes die je toch niet nodig hebt kosten die auto’s een kleine 13 000 euro. Als je daar de slooppremie van zou aftrekken, kom je uit op 6500 euro. Die sloopppremie is drie keer meer waard dan wat ik nu nog voor mijn auto kan krijgen. Een nieuwe auto voor 6500 euro is een kans die je niet mag laten liggen. Economische crisis of niet.

Maar ‘t mocht niet zijn. De heren intellectuelen hebben weer eens geld zitten uitdelen wat niet van hun is, en het feestje gaat dus niet door. Zal ik nog even moeten verder sparen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.