Simple CAPTCHA: bescherm u tegen spam comments met deze eenvoudige CAPTCHA. Volgens mij veel beter dan Askimet. Je hebt immers geen Askimet account nodig en de spam wordt tegengehouden voordat hij gepost is. Askimet laat nog steed toe dat een spam bot een comment post, maar houdt dit tegen. Het resultaat mag dan misschien wel hetzelfde lijken, dat is het niet. Een spambot die denkt dat hij een comment kan plaatsen zal dat bljiven doen. Een spambot die merkt dat hij niet verder geraakt stopt met het aanvallen van de server. Scheelt zicht heel wat in servertrafiek.

Google XML Sitemaps: maakt automatisch een XML map aan van uw WordPress blog. Die XML kan je dan weer gebruiken in de “Webmasterhulpprogramma’s” van Google, de ideale tool om te zien of alles nog kosher is en hoe anderen en Google uw site zien.

Feedburner FeedSmith. Maak een account aan op Feedburner.com en installeer de Feedburner FeedSmith plugin op je WordPress blog. Vul het adres van je zopas aangemaakte Feedburner RSS in en al je RSS abonnees worden doorverwezen naar de FeedBurner RSS feed. Je moet hiervoor geen PHP code aanpassen. Het voordeel van een Feedburner RSS is dat je een beter zicht krijgt op hoe populair je RSS feed is.

WordPress Database Backup. Ik moet u niet uitleggen wat het nut is van een goede backup. Met deze plugin kan je niet allen automatisch backups maken van je WordPress tabellen, maar ook van alle andere tabellen die zich in dezelfde database bevinden. Je kan kiezen om de backups te bewaren op je webserver of om te versturen via mail.

Yet Another Related Post Plugin. In een poging een wat hogere door-klik-cijfer te bekomen installeerde ik eergisteren YARPP. Aan de hand van tags, titels, categorieƫn en URL worden nu onder elke individuele post pagina gerelateerde berichten weergegeven. Handig voor de bezoeker die hier belanden via een zoek machine en leuk voor de vaste bezoekers die eens willen terugblikken in de tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.