Geotagging is het toevoegen van gps coördinaten aan foto’s. Op die manier kan je via b.v. Google Earth zien waar en wanneer een foto gemaakt is. Je hebt hier wel een account voor nodig op b.v. http://www.locr.com/.

Je kan handmatig geotaggen, door een foto te uploaden en er dan de coördinaten bij de vermelden, maar je kan ook automatisch geotaggen. Via de download pagina http://www.locr.com/clients/downloads.php kan je kiezen uit een Windows, een Windows Mobile en (zeer handig) een Symbian client. Ik heb uiteraard de Symbian client op mijn N73 geïnstalleerd, en dat werkt als een zonnetje.

Zonder een internet verbinding kan je natuurlijk niet automatisch geotaggen, dus heb je ook een data abonnementje nodig. Het programma is vrij zuinig qua data consumptie, op voorwaarde dat je voor de laagste fotokwaliteit kiest. Alles hangt natuurlijk af van het doel van je opname. Is het om iemand de weg te tonen, dan is de laagste kwaliteit vlug goed genoeg. Wil je iemand een mooie foto tonen van een of ander knap gebouw, dan zal zelfs de hoogste kwaliteit niet hoog genoeg zijn.

Je kan met die Symbian client ook geotaggen, zonder internet verbinding, maar dan moet je thuis wel alles uploaden en de coördinaten overnemen. Jammer dat die info niet vanzelf in de foto terecht komt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.