Gisteren Far Cry 2 gekocht en op mijn PC geïnstalleerd. Mijn PC is met zijn 3 jaar niet meer van de jongste, en de installatie duurde dan ook bijna een half uur. Toen ik het spel wou opstarten kreeg ik al meteen de boodschap dat mijn video drivers ouderwets waren en dat ik ze moest vervangen. Dat heb ik eerst even genegeerd, om eens te zien wat het spel zou doen, zonder de laatste nieuwe drivers. Maar na een crash na een half uur spelen en rondrijden in de uitgestrekte omgeving, ben ik er toch maar voor gegaan.

Bij het begin van het spel moet je een personage kiezen. Die keuze verandert niets aan de verhaallijn, alleen kom je je eigen gekozen karakter dan niet meer tegen in het spel. De andere karakters worden je buddies. Beetje overbodige optie vind ik.

Het eerst uur (ik ben niet zo een snellen speler) krijg je constant tips en uitleg hoe je het spel moet spelen, pas na het behalen van je eerste echte doelstelling verdwijnen deze aanwijzingen en kan je min of meer vrij rondlopen in de wereld van Far Cry 2.

Als je first person shooters gewoon bent als Counter Strik en Call of Duty, dan is de gameplay toch even wennen. Misschien juist omdat ze proberen om het zo realistisch mogelijk te maken, want de bad guys sterven niet meteen na een heel salvo uit een AK-47.

Straks zeker verder spelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.