Nu Telenet elk sprankeltje hoop op ongelimiteerde datalimieten de k(n)op heeft ingedrukt, wordt het tijd dat de Belgische internetter actie gaat ondernemen. Ik ben geen Telenet klant, en zou dus niet rechtstreeks kunnen profiteren van de ongelimiteerde datalimieten. Waarom zou ik Telenet dan met de vinger wijzen? Omdat iedereen weet dat er in een klein land als België weinig concurentie is. Er zijn niet zoveel bekende alternatieven buiten Telenet en Belgacom. Wanneer Telenet de datalimieten zou schrappen, dan zou Belgacom nogal vlug volgen. Zelfs nu Telenet niet de datalimieten afschaft, en “enkel” de snelheid verviervoudigd kan Belgacom toch niet achterblijven.

De technologie is er al, want Dommel combineert én de snelheid van Telenet én de technologie van ADSL2+ (Belgacom netwerk) én ongelimiteerde datalimieten met CityConnectPlus. Dit aanbod is helaas enkel beschikbaar in (grote) steden, en zal waarschijnlijk nooit beschikbaar zijn in minder bevolkte gebieden.

Daarom organiseerd TIK vzw de Dag Van De Download. Op http://dagvandedownload.be lees je er alles over.

Zondag 30 december 2007 wordt uitgeroepen tot “Dag van de legale download”

Steun onze actie tegen de downloadlimieten!
Doelstellingen

 • Actie tegen de achterhaalde datalimieten van de grootste Belgische providers
 • Aantonen dat met de huidige internetsnelheden gebruikers met zo goed als alle abonnementstypes op enkele uren tegen hun limiet kunnen lopen
 • Betere prijzen en voorwaarden voor de internet-abonnementen in België en dit zowel voor de lichte als de zware gebruikers!
 • Promoten van legale downloads
 • Hoe deelnemen of steunen?
  Steun onze actie door in te schrijven op deze website!

  Download zoveel mogelijk op de dag van de download, 30 december 2007 en confronteer je provider met eventuele problemen! Op de dag van de download zelf zullen wij gedurende de hele dag suggesties posten op onze blog voor goede legale downloads zodat iedereen kan deelnemen. Kan je om één of andere reden toch niet deelnemen op 30 december, dan kan je nog altijd als ondersteuning van onze doelstellingen inschrijven!

  PROMOOT onze actie via zoveel mogelijk kanalen!

  Misschien nog een tip voor de ADSL gebruikers. Je downloadsnelheid wordt pas aangepast wanneer je opnieuw een verbinding maakt. Een verbinding kan maximum 36 uur duren. We dus op 30 december op 99% van zijn downloadlimiet zit, verbreekt best eerst zijn verbinding alvorens te starten met downloaden. Zelfs wanneer je binnen die 36 uur je datalimiet overschrijdt, kan je tegen hoge snelheid blijven downloaden. De data die je download na 31 december (d.w.z. als je verbinding nog duurt tot 1 januari) telt wel al voor de volgende maand. Zo voorkom je dat je terugvalt op 64kb!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.