Ik heb altijd al een groot vast gebruikersmes willen hebben. Het heeft mij meer dan twintig jaar gekost om te weten wat ik echt zou willen, maar het loont zeker de moeite.

Ik heb mijzelf een Bushcrafter van Lance Ockenden (Driftwoodwalker) cadeau gedaan. Een op bestelling en handgemaakt mes, inclusief bijpassende FireSteel en lederen schede, helemaal in bushcraft-stijl.

driftwoodwalker-1

Het handvat is gemaakt van krullend berken hout (curly birch), zwart gevoerd en vastgezet met mozaïek-pinnen. Het handvat is ook voorzien van een 8mm groot lanyard-gat.

driftwoodwalker-2

Het mes is mooi uitgebalanceerd en ligt door de welvingen zeer goed in de hand. Zowel in de forhand-grip als in de chest lever-grip.

driftwoodwalker-3

Uiteraard ook voorzien van een scandi-grind, ideaal voor het snijden van hout en gemakkelijker te slijpen op mijn japanse waterstenen (in vergelijking met een convex geslepen mes).

driftwoodwalker-4

De schede is voorzien met een extra lusje voor de firesteel. Het handvat van de firesteel is gemaakt met de overschot van het hout dat gebruikt werd voor het handvat van het mes.

driftwoodwalker-5

Het mes zit diep in de schede, de kans dat ik dat verlies is zeer klein. De firesteel daarentegen kan wat extra beveiliging gebruiken. Door het gebruik zal de diameter van de firesteel immers verkleinen waardoor deze minder vast in de schede zal zitten. Met een stukje paracord maakte ik een lanyard. De knoop die ik daarvoor gebruikte is – heel toepasselijk- een lanyardknoop.

driftwoodwalker-6

Een bushcraft mes doop je door er een lepel mee uit te snijden…

driftwoodwalker-7

driftwoodwalker-8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.