Belgiumdigital.com

Belgiumdigital.com zou zeker in de favorieten moeten staan van elke (amateur)fotograaf. Met meer dan 15000 geregistreerde forum gebruikers is belgiumdigital de grootste nederlandstalige foto community ter wereld. Het aantal bezoekers van de site zal hier wel een veelvoud van zijn. Want, ik moet eerlijk toegeven, ik registreerde mij ook pas na meer dan een jaar trouw hun site bezocht te hebben. Dit is ondertussen ook al weer bijna een jaar geleden, en nog steeds heb ik zelf niets gepost. En dat komt omdat ik nog niet het juiste materiaal heb om postenswaardige foto’s te maken.

Mijn nu reeds zes jaar oude 2.1 megapixel Sony Cybershot DSP-50 is meer een point-and-shoot camera, om leuke familie kiekjes mee te maken. Wanneer je foto’s moet maken in slechte lichtomstandigheden kan je kiezen tussen, ofwel veel ruis op je foto, ofwel compleet ingeflitste beelden. Met de flits zijn de foto’s dan wel prima belicht en haarscherp, maar je verliest compleet de sfeer. Hij heeft een zoom bereik van 3x, en dat is toch maar aan de magere kant. Het is dus tijd om eens wat deftig materiaal aan te schaffen. En daar ben ik nu al meer dan een jaar over aan het nadenken. Hoe langer ik wacht hoe beter de toestellen en hoe lager de prijzen. Maar je kan blijven wachten natuurlijk. Maar ik heb mijn besluit genomen: in 2008 koop ik mij een digitale spiegel reflex camera. Maar welke?

In de familie zijn er verschillende Nikon’s maar voor de Canon’s zijn er veel meer verschillende lenzen beschikbaar (en vooral veel meer lenzen in verschillende prijsklassen). De Canon’s zouden ook beter zijn met hogere ISO waarden, iets wat wel handig is als je veel wenst te fotograferen zonder flits.

Welke lenzen ga ik kopen? Welke flitser? En welk nieuw statief? Ik heb wel al een Velbon statief, maar dat is duidelijk niet geschikt voor een zwaardere spiegelreflex camera.

Die vragen hoop ik beantwoord te krijgen door te lezen, te lezen, te lezen… Ik moet zeggen, mijn gedacht is al meermaals veranderd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.