In tegenstelling tot vandaag, was het gisteren wel uitstekend barbecue weer.

Niets gaat er boven een volledig met hout gestookte barbecue! Je moet er wel iets voor over hebben, want het duurt een kleine 40 minuten vooraleer je eten op de rooster kan leggen. 10 minuten om het hout te klieven, te stapelen en in vuur te steken. 30 minuten om half in trance naar de vlammen te kijken. Wanneer de vlammen verdwijnen, en ik automatisch uit mijn trance wakker schiet is het vuur klaar om de worstje, de visjes en de ribbetjes erop te leggen.

Hoe nuttig kan een post over mijn barbecue van gisteren zijn? Heel nuttig! Zo kom ik tijdens het typen te weten dat je niet barbeque maar barbecue schrijft. En ik ben blijkbaar niet de enige die dat nog niet wist.

Zelfs in het Engels schrijf je barbecue. Maar als afkorting gebruiken we wel BBQ. Het zal daar aan liggen dat we het zoveel fout schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.