Normaal gezien ging het vandaag over de vuurboog, maar dat is mij nog niet helemaal gelukt. Ik en al een paar dagen aan het proberen, maar verder dan heel veel rook geraak ik nog niet. Enkele keren had ik een goed kooltje, maar dan wou mijn tondel weer niet branden. Maar ja, als iets niet lukt, dan durf ik dat ook zeggen. Dit weekend nog eens het bos in trekken om beter materiaal te zoeken.

En omdat ik u niet met lege handen (of ogen of hoe zegt je dat) naar huis wil laten gaan geef ik u de link om vuur te maken met cola en chocolade.

Jaja u leest het goed, met behulp van een cola blikje en wat chocolade kan je uiteindelijk vuur maken. Door de onderkant van het blikje te polijsten met chocolade kan je een reflecterende parabool maken. Doordat de zonnestralen gebundeld kunnen worden enkele centimeters boven het blikje kan je wat papier of tondel vuur laten vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.