Een tijdje geleden heb ik deze blog aangemeld bij Blog50.nl.

Blog50 is een maandelijkse lijst van de 50 meest populaire blogs van Nederland en België. Wees maar gerust, ik ging er niet van uit dat ik de eerste maand al in de top 50 zou staan, maar ik moet wel toegeven dat ik benieuwd was op welke plaats ik dan wél zou staan.

Voor het algemene klassement van februari is dit dus plaats 954 geworden. Dat is in de top duizend! 😉

Eens zien waar we volgende maand staan…

Eigenlijk had ik mij liever ingeschreven bij MetaTale.eu. MetaTale richt zich enkel tot de Vlaamse weblogs, en geeft bovendien hun “invloedbaarheid” weer.

Dat de “influence ranking” van Zattevrienden zeer hoog is moet ik je niet vertellen. Hoe dikwijls zijn sites al niet plat gegaan, gastenboeken volgeschreven en lokale YouTube zotten populair geworden dankzij één simpele post op hun blog?

Maar ook zonder “schade” aan te richten kan een site invloedrijk zijn. Zo tellen het aantal commentaren op de eigen blog ook mee in de berekening. Of je iemand kan aanzetten actief deel te nemen, dan louter passief te surfen, daar gaat het eigenlijk om.

Wanneer ik mij rank wil checken, krijg ik helaas al zeker drie maanden de boodschap: “De URL www.golb.be werd niet teruggevonden in de database. Hij werd automatisch toegevoegd en zal bij de volgende (wekelijkse) publicatie worden opgenomen. Let wel, wanneer slechts een beperkt aantal berichten van een nieuw blog kan worden geïndexeerd, dan duurt het mogelijk enkele weken voordat de eerste resultaten verschijnen.”

Reeds meer dan 6 maanden actief aan het bloggen en bijna 200 berichten kan toch niet meer beperkt genoemd worden. Afwachten maar zeker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.