In februari 2010 riep toenmalig premier Leterme de bevolking op om dakloze asielzoekers op te vangen. Onze eigenste Koning Albert gaf het goede voorbeeld en stelde de pachterswoning van zijn kasteel in Ciergnon ter beschikking van 4 azielzoekers.

Hij kreeg daarvoor geen huur, maar slechts een onkostenvergoeding, voor een beetje water, elektriciteit en verwarming. 40 euro per dag per azielzoeker!

WTF? Onkostenvergoeding? 40 euro * 4 * 30 = 4800 euro per maand. Zitten die daar met een serieus lek in hun waterleiding en ligt daar geen dak op dat huis?

Dat is 57600 euro per jaar. Netto! Voor dat geld wil ik ook azielzoekers opvangen. Ze mogen zelfs alle dagen mee eten. Bovendien beloof ik dat ik hen niet zal belasten met huishoudelijke taken en dat ik mijn gras zelf zal blijven afrijden.

Lach er maar mee, maar die mannen kosten de belastingbetaler (u en ik dus) wel meer dan dat een gemiddeld gezin kan verdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.