DealeXtreme kent iedereen waarschijnlijk al wel. De site voor de “Great gadgets, price & service”. Ik gebruikte dx.com vooral voor het kopen van allerhande kabels (USB, Seriele kabels, printer kabels) elektronische gadgets en gsm hoesjes. Allemaal vrij goedkoop en redelijk betrouwbaar. Ik heb tot nu toe alle bestelde producten geleverd gekregen. Al moet je er soms wel een week of 5 op wachten. Maar het kan ook sneller. Mijn record staat op 4 werkdagen. En dat voor een totaalprijs waar je hier geen postzegel meer voor kan kopen.

Als je ergens tevreden van bent, dan zoek je natuurlijk niet verder. Zo kwam mij pas recent het bestaan van AliExpress.com ter ore. Je offline contacten, je moet ze onderhouden 🙂

ScreenHunter_01 Jan. 29 20.18

Ali Express is zo een beetje de Chineese variant van eBay. Maar waar je enkel kan kopen en niet kan verkopen. Een groot deel van de aangeboden goederen kan (of moet je soms zelfs) in bulk kopen. Je moet dus goed lezen wat er staat want de prijzen op de overzichtspagina zijn per stuk, maar in een set kunnen meerder stuks zitten en een lot kan bestaan uit meerdere sets.

Ik heb al wat zitten rondsnuffelen op AliExpress en moet toegeven dat ze echt wel veel aanbieden. Ik heb bijna alles kunnen vinden wat ik zou willen kopen. Daar moet ik wel een kanttekening bij maken, want het gaat hier over producten “made in China”. Met wat paracord, plastic buckles of een gsm hoesje kan je niet veel mis doen, maar ik zou er niet direct een smartphone (hoewel deze ook wel interessant geprijsd zijn en op het eerste zicht goede specs. hebben) of een paar schoenen kopen.

Ik ga je nog een expert tip meegeven. AliExpress werkt ook met een wishlist. Als je iets wil kopen, koop dat dan niet direct, maar plaats het in je wishlist. De volgende dag krijg je dan 9 kansen van de 10 korting op de items in je wishlist. Doe er je voordeel bij zou ik zo zeggen!

ScreenHunter_03 Jan. 29 20.25

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.