Zondag 29 juni had ik mij bij dezelfde verkoper van de EW-73B zonnekap een afstandbediening gekocht voor de Canon 40D.  Prijs, verzending inbegrepen, net iets meer dan 3 euro.  Daarvoor wil ik al eens iets riskeren.  Vorige keer was de verkoper immers geschorst van eBay maar plots was hij weer actief.  eBay is immers begonnen met een veel strenger beleid tegen namaak goederen.  En deze verkoper verkoopt sommige namaak objecten als origineel.  Maar de prijs is dan ook zo laag dat je gewoon weet dat het namaak is.

Geen 12 uur nadat ik mijn betaling verzonden had, was de verkoper weer geschorst van eBay.  Deze keer had ik nog geen verzendnota per email ontvangen.  Zou ik mijn bestelling ooit aankrijgen? Zou ze wel verzonden zijn?

Jawel hoor! Vandaag zat er weer een pakje uit Hongkong in de bus.  Wat zou erin zitten? Mijn afstandsbediening natuurlijk! De RS-C3 Yongnuo Remote Switch.  Ik had nochtans een RS-80E besteld. Hopelijk is dat hetzelfde en werkt dit ook op een Canon 40D.

 Vlug de camera uithalen en de afstandsbediening inpluggen in de daarvoor voorziene connector.  U kan het al raden. Het werkt niet!  Scherpstellen lukt, maar een foto maken niet.  Daar ben ik dus niets mee.  Zit de connector wel goed? Zit hij wel vast genoeg? Kan hij ook anders ingeplugd worden?  Antwoorden zijn respectievelijk ja, niet echt maar verder gaat niet, neen.

Door het linkse en het onderste contactje van de ingang van de afstandbediening op de camera te verbinden stelt hij scherp, door het rechtse en het onderste contactje te verbinden maakt hij een foto.  Er zit dus een slecht contactje bij het rechtse pinnetje.

Het handvat van de afstandsbediening heb ik al opengeschroefd, en daar lijkt alles in orde te zijn.  De draadjes zijn allemaal mooi gesoldeerd.  De connector zelf kan je niet openen, die is in een stuk gegoten.  Grove middelen? ‘t Heeft maar 3 euro gekost, maar als de connector kapot is, is het waardeloos.  Ik laat het even bezinken (heel even maar hoor).

Wanneer ik een minuscuul klein koper draadje in het vrouwtje van de afstandsbediening steek en zo de afstandsbediening in de camera plaats werkt het wel.  Maar dat is geen doen hé, zo kan je niet werken.

Dan merkt mijn horizontaal verziend, verticaal bijziend en volledig astigmatisch arendsoog op dat de connector niet helemaal in de camera past.  Er is nog een spatie van een dikke milimeter.  Dat zou wel eens kunnen verklaren waarom er geen contact is.

Even de Leatherman bovenhalen en afvijlen die handel!

10 seconden en 1,1 millimeter later nog eens proberen of het nu al goed past.  Ja, dat is al in orde, zou het nu ook werken? Klik klik klik!!! Jazeker!

Hoeveel chance kunt ge hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.