Mijn buren moeten gedacht hebben dat ik helemaal gek was geworden. Wie zit er nu in zijn tuin rond te huppelen met het speelgoed zaklampje van zijne kleine? Ik dus. En ik had daar een goede rede voor. Of toch goed genoeg voor mij, want ik heb mij lekker geamuseerd.

Ik heb wat zitten tekenen met licht. Een van de voordelen van mijn Canon 40D boven mij oud Sony Cybershotje is dat je zelf kan beslissen hoe groot het diafragma is, hoe lang de sluitertijd en met welke iso. Met behulp van een statief kan je dan zelfs in het donker mooie foto’s maken. Wanneer je net na zonsondergang een foto maakt van een statisch voorwerp (dus zonder beweging) kan je het zelfs doen lijken alsof het klaarlichte dag is.

Door het fototoestel op een statief te zetten, en een lange sluitertijd te kiezen kan je ook licht tekeningen maken. Het leuke van de zaak is dat jij niet zelf op de foto staat (tenzij je te lang op een plaats blijft staan).

Ik heb een twintigtal tekeningen gemaakt, maar deze was toch een van de meest geslaagde én geschikt voor deze site.

Tekenen Met Licht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.