Dode Grillige Boom

Dead Tree At Sunset

Deze leuke boom ontdekte ik tijdens mijn betonrot-expeditie in Boirs. Ik vond hem interessant genoeg om er eens speciaal voor terug te rijden. Dit keer gewapend met mijn fototoestel.

Ik had vorige keer al gemerkt dat ik met een tegenlicht situatie te maken ging hebben vanuit het standpunt vanwaar ik de boom wilde fotograferen. Ik kon dus kiezen om ofwel heel vroeg in de morgen te komen, of heel laat op de avond. Het is vakantie voor mij, dus koos ik het tweede. De zon is nog niet ondergegaan, maar verstopt zich achter de bomen links op de foto, en zorgt bijna voor een halo effect boven de bomen. Daar was ik dus net een paar minuten te laat voor.

Een leuk weetje over deze boom is dat hij pas recent voor een groot stuk is afgestorven. Op de luchtfoto’s van Google Earth staat hij nog in al zijn glorie. Het stuk touw dat links in de boom hangt lijkt op de foto net een strop. In het echt is dit een soort band dat ze gebruiken bij het snoeien om de valrichting van de takken een beetje te leiden. Het feit dat deze boom precies op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië ligt, zit daar dus voor niets tussen.

Golb

Dertiger, echtgenoot, papa. Longboarder met Ti in de pols, bushcrafter, geek. Introvert, fotograaf, motard en radio amateur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.